Of u nu zelf een contract heeft bij de postverspreider, of u maakt gebruik van ons volumecontract, in beide gevallen helpen deze tips u om kosten te besparen:

 

Tip 1: e-Sort

Mailingen in folie of waaraan een bobbel is toegevoegd en die u met PostNL wilt versturen,  kunnen het best vooraf met e-sort gesorteerd worden.

 

Tip 2: gewicht

Hou bij het ontwikkelen van het mailpack rekening met het gewicht en onderzoek de mogelijkheden om het gewicht te verlagen (bv lichter papier, kleinere bijlage) zonder dat dit afbreuk doet aan de attentiewaarde.

 

Tip 3: KIX-code

Een KIX-code (barcode onder adres) levert u een korting op bij PostNL.

 

Tip 4: planning

Een langere verspreidingstijd is voordeliger dan bijvoorbeeld 24-uurs verspreiding. Met een gedegen planning kunt u dus flink besparen.

 

Tip 5: sortering

Bij sommige postverspreiders is het mogelijk om goedkopere tarieven te krijgen indien de mailing vooraf gesorteerd wordt. Het wordt dan bij de postale afwerking alleen wat complexer waardoor een gedegen controle een vereiste is.

 

Tip 6: vergelijk

Nederland kent twee grote postverspreiders: PostNL en Sandd. Het loont de moeite om de servicekaders en portotarieven van beide verspreiders te vergelijken.

 

Heeft u vragen? Stel ze ons.

Maandelijks verzenden we miljoenen poststukken, we weten dus waar we het over hebben. Een groot deel wordt gepost op ons volumecontract maar ook als u zelf een contract heeft kunnen we u adviseren over de meest voordelige opties.

Daarnaast verzorgen we voor u ook altijd de bestandsortering, ongeacht wiens contract het betreft. En als deze sortering een complexe afwerking betekent, dan kunt u erop vertrouwen dat wij dat foutloos uitvoeren.

Neem direct contact op met Pro DM